Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


  0 0

  Az előválogató után a tábor következett, ahol a továbbjutóknak a mentorházba jutás volt a tét. Voltak olyanok, akik ismét levették a lábukról a mentorokat, de voltak olyanok is, akik sajnos nagy csalódást okoztak...
  A tábor első felében a versenyzőknek csapatokban kellett bizonyítaniuk, a zenekaroknak pedig feldolgozásokat kellett előadniuk.A hangulat a táborban koránt sem volt olyan felszabadult, mint az előválogatón, sokkal inkább a feszültség volt a jellemző. Gáspár Laci úgy fogalmazott, olyan, mintha a versenyzők a vágóhídra mennének, pedig az éneklésnek pont az örömről kéne szólnia. Tóth Gabi pedig úgy érzi, a legtöbb versenyző csupán egy kegyelemkettessel jutott tovább a mentorházba. A tábor első fordulója után kiderült az is, melyik mentor kiket mentorálhat.

  A tábor második fordulójában a mentoroknak külön-külön kellett eldöntenie azt, hogy a saját kategóriájukból kiket visznek tovább a mentorházba és, hogy kikben van meg az a bizonyos X-faktor.  Ebben az adásban Gáspár Lacinak kellett összeállítania a csapatát, ami nem ment könnyen. Mikor el kellett döntenie, hogy ki legyen az utolsó továbbjutó, felállt székéből és kivonult a stúdióból. Végül Gyöngyi néni helyett Esztert választotta, így ő mehet tovább a mentorházba.


  0 0

  A Coloradói Egyetem kutatói 1200 amerikai háztartásból vett pormintát elemeztek egy új tanulmányban. Felfedezték, hogy a koszban talált baktériumok és gombák főleg attól függően változtak, hogy helyileg honnan volt a minta, kik, illetve milyen állatok élnek a háztartásban.
  Ahogy Noah Fierer, a kutatás egyik munkatársa elmondta, azt már hosszú ideje tudják, hogy a háztartásokban felgyűlő piszok tele van mindenféle mikrobával, most azt próbálták felmérni, pontosan mi van benne - ismerteti az Index a kutatást.

  A mintákat önként jelentkező amerikai háztartások küldték. A piszkot az ajtófélfák tetejéről kellett összegyűjteni, felmérések szerint ugyanis az a legritkábban takarított hely.

  A kutatót háztartásonként 2000 különböző gomba- és 7000 baktériumfajt találtak a mintákban. Megállapították, hogy a minták gombatartalmát elsősorban az határozza meg, hogy honnan küldték be őket. A legtöbb gombafajt ugyanis a házon kívülről, a ruhánkon hurcoljuk be a lakásba.

  A baktériumokkal más a helyzet, a kutatók szerint az állattartás befolyásolja legkomolyabban az összetételüket. Azért más hatások is vannak: például csupán a minták baktériumtartalmából meg lehet állapítani, hogy a férfiak vagy a nők vannak többségben a háztartásban.

  A szakemberek szerint teljesen normális, hogy ennyi mikrobával érintkezünk naponta. "Nem kell izgulni a dolog miatt. A mikrobák mindenhol ott vannak, még a bőrünkön, és persze az otthonunkban is - a legtöbb teljesen ártalmatlan" - nyugtatta meg Fierer az olvasókat.


  0 0

  A szeretet és az odafigyelés a legfontosabb nevelési eszköz, az atyai szigor pedig már a múlté – legalábbis ezt állítják azok a magyar apák, akiket egy friss kutatásban kérdeztek a gyermeknevelési módszereikről. Az Apa Magazin felméréséből az is kiderült, hogy a modern apukák igyekeznek minél több időt együtt tölteni a gyerekekkel, ugyanakkor a nevelésben fontos döntéseket legtöbbször párjukkal együtt hozzák meg. Nincs ez másként a fitneszguru, Schobert Norbi családjában sem:
  – Rékával természetesen mindig mindent megbeszélünk, de egyértelműen ő az engedékenyebb. Én ritkán szólok közbe, de ha igen, akkor halkan, keveset és szigorúan – kezdte Norbi. – Kicsit olyan a mi életünk, mint az iskolában: Réka az osztályfőnök, én pedig az igazgató, és bizony ezt a gyerekek is tudják – árulta el a kétszeres apa, aki a szigorúság ellenére sokszor hempereg gyerekként Larával, a kis Norbival és Zalánnal. A felmérés során a válaszadók 34 százaléka állította, hogy naponta 2–4 órát töltött ­gyermekével, 3 százalékuk pedig egész nap otthon van.

  – Edit többet fegyelmezi a gyerekeket, gyakrabban van velük – mesélte Péter. – Nem vagyok szigorú apuka, de ha valamit rosszul csinálnak, akkor mélyen a szemükbe nézek, és elmagyarázom nekik, miért nem jó az, amit cselekszenek.
  A kutatás szerint nem csak az együtt élő, de az elvált szülők is együttműködnek, ha a gyerekekről van szó: a nevelési módszereket megvitatják. Így van ezzel Németh Kristóf színész is, aki Lóci édesanyjával napi szinten megosztja tapasztalatait.

  – Bár Lóci anyukájával elváltunk, mindennap egyeztetünk a gyerekkel kapcsolatban. Nem vagyok szigorú apuka, inkább határozott. Elég ha a hangomat picit megemelem vagy komolyabban nézek. Sem fizikai sem pedig a verbális erőszaknak nincs helye a mi családunkban. – fűzte hozzá Németh Kristóf.
  – Egyértelmű, hogy a mai apák már eleve modernebb szülők, mint akiktől ők tanulhattak – magyarázta a jelenséget dr. Szvetelszky Zsuzsanna szo­ciálpszichológus. – Több információ ér el hozzájuk a modern nevelés lehetőségeiről, ráadásul már sokan élhettek például külföldön, ahol régóta más hagyományok alapján nevelnek. Ez pedig azért fontos, mert szembesülhettek azzal, hogy a szerepek keveredtek: babakocsikkal a játszótereken bizony már nemcsak anyukák, hanem apukák is egyre többen vannak.


  0 0

  Egy dilemma, ami minden kapcsolatban jelen van: ki mondja ki először, hogy szeretlek? Nehéz kérdés, ugyanis ennek a szónak a kimondása általában komoly jelentősséggel bír. Ezzel az egyetlen szóval ugyanis gyakorlatilag azt mondjátok el a másiknak, hogy mostantól ő a legfontosabb az életetekben, történjék bármi. Nem csoda, hogy félünk attól, hogy először kimondjuk...
  Mi van, ha a másik nem így érez? Ha viszon így érez, miért nem mondja ki? Lehet, hogy ez még túl korai, és inkább nem kéne kimondanom? Nagyjából ezek azok a kérdések, amik az ember agyán átfutnak, ha arra készül, hogy valakinek szerelmet valljon. Emlékeztek az Így jártam anyátokkal című sorozatban elhangzott teóriára? 

  Az első lépcső, mikor azt hiszitek, szerettek valakit, aztán eljön a pillanat, mikor azt hiszitek, hogy tudjátok, aztán jön az, mikor tudjátok, hogy tudjátok, de még nem tudjátok kimondani, és ezután következik az, mikor már tudjátok, hogy tudjátok, és nem bírjátok visszatartani.

  De kinél jön el előbb ez a pillanat?

  A Business Insider videója szerint a tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy általában a férfiak mondják ki először a bűvös szót: szeretlek. Ennek pedig több oka is lehet. Egyrészt köze van ahhoz, hogy tudják, így a nő szíve az övék, ami egyet jelent azzal, hogy a szeretlek szó kimondásának egyik célja a szex. Másrészt a nőknek több időre van szükségük ahhoz, hogy mélyebb érzelmeket tápláljanak egy férfi iránt. (Hát, mi nem lepődtünk meg...)  0 0

  Zámbó Krisztián elköltötte, mások meg sem kapják vagy évekig pereskednek örökségükért, a hírességek hagyatéka miatti harc gyakran botrányba fullad. A hirtelen jött vagyon a sztárvilágban sem mindig áldás, a pénz miatti viták családokat zilálhatnak szét.
  Közel százmilliós vagyont hagyott maga után a márciusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Némedi Mari, akinek örökösei még várnak arra, hogy kézhez kapják jussukat. A számtalan pénzre váró között van Terry Black fogadott lánya, Fanni is, akire, mint barátja gyermekére hagyott örökrészt az énekesnő. A Bors megtudta, az első tárgyalás már megvolt, ám még titok övezi, hogy pontosan hány örökös van. Egyenes ági rokonai, két testvére, és a harmadik, elhunyt testvér két gyermeke örökölne jog szerint, de úgy tűnik, Némedi végrendelkezett, ezért a káosz.

  – Az első tárgyalás már megvolt, arra elmentem, de a többire nem tudok, az ügyvédem csinálja tovább. Fannikán kívül vannak más örökösök is, de nem akarok róla beszélni addig, amíg nem vagyunk túl ezen az egészen. Majd ha vége van, talán – mondta el lapunknak Terry Black.

  A hatalmas ingatlanvagyont hátrahagyó énekesnő hagyatéka körüli huzavona csak egy azon örökösödési hercehurcák közül, amelyek az utóbbi években alaposan felkavarták a kedélyeket. Eltapsolt vagyonok, botrányos pereskedések, egymásnak feszülő rokonság marad sokszor az életük során jelentős vagyont felhalmozó hírességek után. Zámbó Krisztián a héten nagy vihart kavart vallomásával, miszerint 15 év alatt felélte az apja, Zámbó Jimmy után rámaradt nyolcvanmilliós vagyont, de sokan hozzá sem jutnak a pénzhez vagy évek óta marakodnak, pereskednek a jussukért.

  Csillagászati összeget követelt a szerető

  Noha Czeizel Endre gondolt a szeretteire, végrendeletet írt, amelyben pontról pontra megírta, mit kire hagy, mégis hatalmas botrány kerekedett a hagyatékából, mert az özvegye és szeretője összeveszett. A botrány akkor mélyült el, amikor kiderült, két kisebbik gyermekének anyja, Dóra, százmilliós örökségre tart igényt, hogy felnevelje gyermekeiket. Az asszonyok végül peren kívül megegyeztek, de a családot alaposan felzaklatta a vita.
  – Nem vagyok beavatva a részletekbe, de úgy tűnik, megállapodtak egymással. Annyit tudok, hogy szóban, békében rendezik az ügyet – mondta Czeizel testvére a Storynak május elején.

  Hamisnak vélték a végrendeletet

  Több mint öt évig pereskedett egymással Anettka és elhunyt férje, Forgács Rezső lánya. Rezső halála előtt végrendelkezett, hogy a lányának vásárolt üzlethelyiséggel és az édesanyjának lakásvásárlásra adott tízmillió forinttal gyermeke apai örökségét kifizetettnek tekinti, így kizárólagos örökösének Anettkát jelölte meg. Lánya hamisnak tekintette a papírt, ezért megtámadta azt. A lány végül pórul járt, egy lakás értékének a fele után az adósságot is megörökölte. Vagyis közel 12 milliós adósság zúdult a nyakába. – Örülök, hogy vége. Rezsőhöz és mindenkihez méltatlan volt egy ilyen eljárás – mondta közel öt éve Anettka a Blikknek.

  Elárverezte a hagyatékot

  Nem tudta létrehozni Faludy György emlékszobáját Faludy Fanni, ezért úgy döntött az asszony, elárverezi férje hagyatékát. Tavaly télen ötezer forintos kikiáltási ártól hozzá lehetett jutni a költő személyes tárgyaihoz. Fanni több mint tízmilliós adósságot halmozott fel férje halála után, ezért így próbált pénzhez jutni.

  Elmaradt az esküvő, pórul járt az élettárs

  Flipper Öcsi párja, Anna örökség nélkül maradt. Az énekes egy hónappal a halála előtt kérte meg Anna kezét, a frigy azonban nem jöhetett létre, így Anna örökség nélkül maradt.

  – A fiam meghalt. Igen, mi vagyunk az örökösök, de csak a bánat és a gond maradt ránk. Elég tragédia, ha egy anya a gyermeke örökösévé válik – mondta hét évvel ezelőtt Katalin, Öcsi anyja, aki az akkori hírek szerint vitába került az élettárssal, de végül kibékültek.

  Tragédiát okozhat a hirtelen jött pénz

  Kurt Cobain: Kétszázmillió dolláros vagyont örökölt Courtney Love a Nirvana frontemberének özvegye Kurt Cobain halála után, de az asszony nem tudott takarékoskodni a pénzzel. 2009-ben már nem volt saját ingatlana, de még mindig havi négymillió forintnyi összegért bérelt 409 négyzetméteres luxuslakást. Ma már saját keresetből kell megélnie.
  Withney Houston: Nem véletlenül féltették Whitney Houston elképesztő örökségétől a kizárólagos örököst, lányát, Bobbi Kristinát, mert a család tudta és látta, hogy a 22 éves fiatal nem tud bánni a pénzzel. Nagyanyja mindent megtett azért, hogy távoltartsa a vagyontól Bobbit, de nem sikerült, a lány végül a drogba menekült. Tavaly nyáron őt is otthon, a fürdőkádban találták meg begyógyszerezve, mint anyját, mert nem bírta a nyomást. A fiatal énekesnő fél év kóma után hunyt el.

  Anna Nicole: Smith A gyógyszer-túladagolásban elhunyt playmate, Anna Nicole Smith lánya, Dan­nielynn semmit nem kapott anyja texasi olajmágnás férje, J. Howard Marshall vagyonából. A modell nem szerepelt a végrendeletben, ezért elindult a pereskedés Anna és a milliomos fia között. A playmate első fokon ugyan nyert pénzt, ám másodfokon mindent elvettek tőle.
  Könnyítsen a családtagokon!

  Marácz István ügyvéd szerint az örökségek körül a legnagyobb csatározások oka a végrendelet hiánya.

  – Persze meg lehet támadni a végrendeleteket is, de annál rosszabb nincs, amikor egy dúsgazdag, vállalkozásokkal teli ember meghal, a családtagok pedig elkezdik „ölni” egymást az örökség miatt. Én azt tanácsolom minden esetben, hogy csináltassunk végrendeletet – mondta el az ügyvéd. Gyányi Eszter pszichológus szerint szakemberek bevonásával elkerülhető, hogy a hirtelen jött örökség megváltoztasson minket, hisz a pénz nagy úr, még akkor is megbolondíthat bennünket, ha nem szenvedünk hiányt belőle.


  0 0
 • 10/22/16--18:46: Sport harmincas éveinkben
 • Harmincas éveinkben felpörög az életünk és egyre több stressz ér bennünket és egyre kevesebb időt tudunk magunkra fordítani. Pedig ebben az életszakaszban is érdemes szánni heti néhány órát magunkra, a sportolásra. 
  Ferde hasprés
  Ebben az életkorban az izomzatunk  veszít feszességéből, lassú hízás indul el, valamint a csontok leépülése is elkezdődik.  Valamint a mindennapi rohanás, a stressz is jelentősen hozzájárul fizikai állapotunk romlásához. Ha eddig nem sportoltunk, akkor sincs késő elkezdeni, csak a megfelelő mozgásformát kell megtalálni, rendszeressé tenni életünkben és máris rengeteget tettünk azért, hogy hosszútávon megőrizzük jelenlegi formánkat, esetleg még javítsunk is ezen. A rendszeres mozgással fokozzuk szervezetünk aktivitását, anyagcserénk felpörög, izmaink tónusosabbak, feszesebbek lesznek, csontjaink erősödnek, valamint ezek hatására közérzetünk is javul és sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozattabbak leszünk. 

  Az egyik legfontosabb dolog, amit tisztázni kell a sportolás megkezdése előtt, hogy jelenleg milyen a fizikai állapotunk, állóképességünk, mennyi túlsúly van rajtunk és ehhez alakítsuk az edzéseink megtervezését. Ne felejtsük el, rengeteg időnk van a fejlődésre, tartsuk szem előtt a fokozatosságot, ne ugorjunk fejest rögtön az edzésekbe. Amennyiben még nem mozogtunk, kezdésnek elég heti kettő, esetleg három edzés és kezdjük az átmozgató órákkal. Amennyiben szükségünk van arra, hogy valaki irányítsa edzéseinket és figyelje a gyakorlatok helyes végrehajtását, valamint szeretjük a csoportos mozgásformákat, akkor irány egy fitneszterem. Az órarendből lehetőség szerint a kezdő órákat válasszuk és kombináljuk a kardió és az alakformáló mozgásformákat. Kardió órák a spinning, a zsírégető aerobik, a kezdő step, a zumba. Az alakformáló óráknak nagy a választéka és fantáziadús elnevezésekkel rendelkeznek. Ez lehet has-burning, fit-ball, softball. 

  Ezek sokszor az ott használt eszközöknek az elnevezéseik. Ha nagyon bizonytalanok vagyunk az órákat illetően, kérjünk a teremtől bővebb felvilágosítást, hogy pontosan mit is takarnak az elnevezések, nehogy az óra alatt érjen a meglepetés és utána a napokig tartó izomláz és fájdalom. A csoprtos órákon való részvétel előtt mindenképpen tájékoztassuk az edzőt, hogy nagy kihagyás után vágunk bele ismét a mozgásba, így az edző is sokkal jobban tud majd segíteni céljaink elérésében. Két - három hónap eltelte után pedig növelhető az edzésszám, vagyis beiktathatunk több mozgással töltött órát az életünkbe és kipróbálhatunk újabb mozgásformákat is, hogy folyamatosan fenntartsuk a fejlődést. Akár már dupla órákat is vállalhatunk a fitneszteremben. 

  Ha szeretjük magunk beosztani az időnket és irányítani életünket, akkor mi is összetudunk állítani egy edzéstervet. Kardió és erősítő edzések kombinálásával elérhetjük a megfelelő hatást. Heti két alkalommal iktassunk be kardió jellegű mozgást és ezek időtartama minden esetben legalább fél óra legyen. Ezek a mozgások lehetnek a futás, a kerékpározás, az úszás, de mindenképpen olyat válasszunk, amit örömmel végzünk. Az erősítő gyakorlatoknál nem lehet külön izomcsoportokat kiemelni, amire fokozott hangsúlyt kellene fektetni, inkább az a cél, hogy minden izmunk átmozgassuk, erősítsük, fejlesszük. Ezért érdemes ezeket két nagy csoportra osztani, a felsőtestre és az alsótestre és mindkét csoportot heti 2-2 alkalommal edzeni. A felsőtesthez tartoznak a mell, a váll, a hát és a karok. Az alsótesthez pedig a lábak, a vádli és a hasizom  tartozik. Az erősítő gyakorlatokat mindig egy öt perces átmozgató bemelegítéssel kezdjük, ezzel bemelegítjük az izmokat és elkerüljük a sérüléseket. 

  Néhány gyakorlat, mely az erősítő edzéseknél hatékonyan alkalmazható 

  Guggolás: a comb és farizmokat erősíti. Csípőszéles terpeszben állunk, karjaink lazán a testünk mellett, tartásunk egyenes. Hasizmainkat megfeszítjük és lassan engedjük le magunkat guggolásba addig, amíg a combjaink párhuzamosak lesznek a talajjal. Képzeljünk magunk mögé egy széket és mintha arra szeretnénk leülni.A guggolással egyidőben a karjainkat magunk elé emeljük, ezzel biztosítva az egyensúlyunkat. Figyeljünk arra, hogy a térdeink mindig a lábfejünk mögött maradjanak, vagyis a fenekünket toljuk hátra és ne a térdeinket előre. Hátunk végig egyenes a gyakorlat alatt és a felemelkedésnél soha ne nyújtsuk ki a térdünket teljesen, ezzel is védve a térdizületket. Két sorozatot végezzünk belőle, sorozatonként 10- 15 ismétléssel. Ha már könnyedén megy, a gyakorlat nehezíthető kézisúlyzóval. 

  Döntött törzsű oldalemelés állva: a hátizmokat és a gerincfeszítő izmokat erősíti. Álljunk csípőszéles terpeszbe, kezeiben kézisúlyzó, térdek enyhén hajlítva. Törzsünkkel döljünk előre vízszintesig, gerincünk egyenes. Karjaink leengedve, tenyerein egymás felé néznek. Majd karjainkat emeljük enyhén hajlított könyökkel vízszintesig, egy pillanatra tartsuk ki a mozdulatot, majd engedjük vissza kiindulóhelyzetbe. Figyeljük végig arra, hogy gerincünk, hátunk egyenes legyen és a mozdulatok kontrolláltak legyenek, soha ne emeljük lendületből a karjainkat. Végezzünk belőle két sorozatot, sorozatonként 8-10 ismétléssel. Amennyiben már könnyedén megy a gyakorlat, növeljük az ismétlések számát. 

  Ferde hasprés: a ferde hasizmokat erősíti. Helyezkedjünk el hanyattfekvésbe úgy, hogy talpaink a talajon, lábaink pedig felhúzva, térdeink hajlítva. Karjaink tarkón, bal lábunkat kinyújtjuk és a föld fölött néhány centiméterrel megtartjuk. Hasizmunk préselésével felsőtestünket megemeljük és elforgatjuk bal irányba, ezzel egyidőben térdhajlítással bal lábunkat közelítjük az ellentétes könyökünkhöz. Majd visszaengedjük a kiinduló helyzetbe. Mindkét oldalra végezzük el a gyakorlatot, oldalankét két sorozatot, sorozatonkét 10-12 ismétléssel. 

  Ne felejtsünk el minden mozgás után alaposan megnyújtani az izmainkat. Figyeljünk a szabályos kivitelezésre, arra, hogy minden esetben érezzük a nyújtandó izmot, valamint minden mozdulatot tartsunk ki legalább 30 másodpercig. És soha ne végezzünk utánmozgást! 


  0 0

  Az amerikai Nyugat-Virginiai Orvostudományi Egyetem, a Tufts Egyetem és a Stanford Egyetem kutatóinak közös tanulmányából az derült ki, hogy a testmozgás és a diéta javítja a koleszterinszintet a túlsúlyos és elhízott felnőttekben.
  Egy friss jelentés szerint az amerikai felnőttek több mint 68 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

  George A. Kelley, Kristi S. Kelley, Susan Roberts, Jean Mayer és William Haskell az aerob mozgás és a diéta kombinált hatását vizsgálták a koleszterinszintre a túlsúlyos és elhízott felnőttekben. A kutatók 12 korábbi tanulmány eredményeit elemezték, amelyekben összesen 859 túlsúlyos vagy elhízott férfi és nő vett részt. A testmozgás körülbelül heti háromszori aerob mozgást (például sétát) jelentett, amit a koleszterinszint javítását célzó diétával ötvöztek. Az eredmények azt mutatták, hogy a káros koleszterinek csökkenése a teljes koleszterinszintet figyelembe véve 6 százalék, az LDL koleszterin szintjét tekintve pedig 5 százalék volt. Ráadásul a trigliceridek szintje is 13 százalékkal csökkent. A jótékony HDL koleszterin szintjében nem mutattak ki jelentős változást.

  A Journal of Obesity szakfolyóirat márciusi számában közölt tanulmányban a szakértők azt írják, köztudomású, hogy a túlsúlyos és elhízott felnőttekben magasabb a koleszterin szintje, ami növeli a korai halálozás kockázatát. Az új eredmények azonban azt bizonyítják, hogy az aerob testmozgás és a diéta kombinációjával valóban javítható a koleszterinszint a túlsúlyos és elhízott személyekben, ami több ezer szívbetegség és stroke eredetű halálozást előzhet meg évente.


  0 0

  Kim Kardashiant utánozta ezzel a szexi pózzal a gyönyörű orosz modell.
  Formás fenekéről készített szelfit a szexi modell, Irina Shayk. Valószínűleg ilyen képekkel szokott kedveskedni párjának Bradly Coopernek, de úgy gondolta, hogy ezen a szép őszi napon megosztja a fotót rajongóival is.

  Igen jó formában van a 30 éves szupermodell. 


  0 0

  Samantha szerepében mindenki megjegyezte a nevét, de házassága bánta a forgatások miatti örökös távollétet.
  Kim Cattrall a Szex és New York című nagy sikerű televíziós sorozatban nyújtott feledhetetlen alakítást a férfifaló Samantha Jones szerepében. Ez meghozta számára a világsikert, de a végeláthatatlan forgatások miatt azonban házassága válságba került. Meggyőződése, hogy a munka miatt vált el harmadik férjétől, Mark Levinsontól.

  A házasságommal fizettem érte, mert sosem voltam otthon. A férjem magányos, ideges és dacos lett, nagyon nehéz időszak volt - idézte fel a News.com.au-nak.
  A színésznő hat évig volt a hangmérnök felesége 1998 és 2004 között, éppen akkor, amikor a sorozat először futott a tévében. Férjével 2002-ben még közös könyvet is kiadtak, amely – természetesen – a szexről szólt, Kielégülés: A női orgazmus művészete címmel.  

  A 60 éves színésznő azt is elmondta, hogy Samatha karaktere a válás után problémákat okozott a randizásban is, mert a férfiak nehezen tudtak elvonatkoztatni filmbéli szerepétől.

  Kétélű fegyver, mert hatalmas bók, ugyanakkor az nem én vagyok. Néha akadályt jelent, ha Samanthával azonosítanak, mert a férfiak esetleg tarthatnak tőlem – fogalmazott. Mindezek ellenére büszke karakterére, és szereti is, amiatt, hogy Samantha nagyon sokat tapasztalt életében – tette hozzá.


  0 0

  Erre a történelminek mondható pillanatra egy baseball meccsen került sor.
  Mikor a CBS úgy döntött, hogy zászlóshajó sorozatuk éléről, a Két pasi – meg egy kicsiből kirúgják Charlie Sheent, az minden rajongónak nagy trauma volt.  Azért az segített egy kicsit a probléma feldolgozásához, hogy Ashton Kutchert tették Sheen helyére.

  A két sztár évekig rivalizált egymással, vagyis tulajdonképpen Charlie volt az aki, rendszeresen lehúzta fiatalabb kollégája játékát a közösségi oldalán. Ashton évekig tűrte a beszólogatásokat, majd maga is nyilvánosságot választotta és kevésbé szép szavakkal elküldte elődjét melegebb éghajlatra, hozzábiggyesztve, hogy lépjen tovább.

  Amikor viszont csütörtökön a két rivális összefutott a Los Angeles Dodgers baseball meccsén, már nyoma sem volt a régi sérelmeknek. Nagyon barátságosan viselkedtek egymással, Sheen vigyorogva nyújtotta a kezét Kutcher felé, melyben sokak szerint az is közrejátszhatott, hogy ugyanannak a csapatnak jöttek szurkolni.

  Ashton egyébként feleségét, a várandós Mila Kunist is magával vitte a meccsre, akinek Dodgers meze jól kiemelte, hogy milyen nagyra nőtt már a pocakja.


  0 0

  Annak ellenére, hogy kezdetben nem akart cukrász lenni, nemrég a nemzetközi gasztronómiai szövetség világbajnokságán járt Domonkos Dávid. A 23 éves nyíregyházi fiatal három éve mondható profinak, kivételes tehetsége azonban egészen Görögországig repítette.
  – A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kért fel, hogy vegyek részt a versenyen. Mindezt a prágai Európai Bajnokság előzte meg, amelyet sikerült megnyernem, így kijutottam Thessalonikibe – mondta el a Borsnak Dávid, aki jelenleg egy budapesti cukrászdában dolgozik.

  A fiatalembernek lehetősége nyílt Malajziába utazni, ahol egy négynapos tréningen elsajátíthatta az étcsokoládé használatának rejtelmeit. Segítőjével, Kiss Dániellel több mint fél évet készült a világbajnokságra. A versenyen nyolc és fél óra állt a rendelkezésükre, hogy elkészítsék a remekműveket.
  – Egy francia mousse torta és hat tányérdesszert mellett a fő elem egy legalább másfél méteres étcsokiszobor volt. Görög tematikát kellett választani, így végül Erinnüsz mellett döntöttünk, aki a mitológiában a bosszúállás istennője. A zsűri az ízt, a technikát és a küllemet is pontozta. Szerencsére nem csúsztunk ki az időből, pedig a felkészülés során ez néha előfordult. A szobrunk nagyon tetszett nekik, a tortánk kevésbé, így végül hatodikak lettünk – mesélte a fiatal cukrász.

  Dávid nagyon örült neki, hogy megmérettethette magát a vébén, de számára ez még nem a csúcs. – Szeretnék tovább fejlődni, a jövőben pedig a célom, hogy kijussak a World Chocolate Master tornára. Ez a cukrászszakma csúcsa, magyar még sosem vett részt rajta – árulta el tervét Dávid.


  0 0

  Egyéjszakás, otthoni, szabadban, hármasban, egyedül, és még sorolhatnám, egy a lényeg: szex, szex és szex. Ma már annyit beszélünk róla, hogy szinte immunisak vagyunk az olyan szavakra, mint pénisz, punci, orál vagy orgazmus. A nagyszájúság mögött azonban még mindig rengeteg tabu van, köztük egy olyan dolog, amiről még az anális közösülésnél is kevesebbett beszélünk: a szex 50, 60, 70 felett.
  Van egy olyan közhiedelem, hogy a szex mint szerelmes, gyönyörű örömforrás csak a fiatalokat illeti meg. Ahogyan mostanában sok dologra hisszük azt, hogy csak a fiataloknak jár, mint például a bulizás, a munka vagy úgy egyszerűen csak az élet élvezete. Rettegünk attól, hogy elmúlnak a húszas éveink, és akkor vége az életünknek, nem is beszélve arról, hogy ha gyerekünk lesz, akkor meg már igazából nagymamák leszünk. 

  Azon túl, hogy ez úgy, ahogy van, hülyeség, felmerül a kérdés, és mi van akkor, ha belelépünk a nagymamai korba. Onnantól kezdve csak annyit tehetünk, hogy otthon ülünk szomorúan a nagypapával, és azon merengünk, hogy régen minden jobb volt? Na ugye, ha most belegondoltok, nyilván a ti nagyszüleitek sem ilyenek!

  A szexet csak vékony, tökéletes bőrű fiatalok csinálhatják

  Most nem akarok belekezdeni a közhelyekbe, hogy a tévéből és a magazinokból az árad, hogy a szexet csak két gyönyörű alakú fiatal csinálhatja, mindenképp hevesnek és különlegesnek kell lennie, a pénisz segítség nélkül becsusszan, és mindkét fél ugyanabban a pillanatban megy el. Aki már valaha csinálta, pontosan tudja, hogy ez nem igaz. De abba már kevesebben gondolnak bele, hogy ez olyannyira nincs így, hogy a szex nem csak a fiatalok kiváltsága! Igenis a szülőknek és a nagyszülőknek is jár, ha van kedvük hozzá.

  Mert döbbenet, de attól, hogy az embernek gyereke lesz, vagy unkokája, nem szűnik meg érző emberi lény lenni, akinek vannak testi vágyai.

  Bár sajnos egyelőre a filmekben még mindig az megy humorforrásként, hogy „jaj, mekkora trauma volt, mikor rájöttem, hogy anyámék szexelnek!” és hogy „úristen, nagyi, ne beszélj már a szexről, ez tök undiiiiiiii!”, azért már van arra is példa, hogy nem tabuként kezelik ezt a témát. Sokan emlékezhetnek a Szerelempatak című 2014-es dokumentumfilmre, amiben egy romániai kis falu idős asszonyai mesélik el legintimebb titkaikat. Ám szerencsére már nem muszáj csak a művészfilmek között kutatnunk a téma után, hiszen lassanként a mainstreambe is bekerül.

  Ott van például a Grace és Frankie című sorozat, amiben a készítők nem gondolkoztak kicsiben, fogtak négy 70 év feletti főszereplőt, akikből két férfi ebben az életkorban coming outol a feleségének és köti össze az életét, és két nyugdíjasan szinglivé vált nőt, akiknek ebben a korban kell újra testi és lelki társat találniuk. És igen, a néző velük együtt jön rá arra, hogy a legendákból annyi valóban igaz, hogy a kor előrehaladtával az emberi test működése változik, ám ez nem akadálya a szexnek, csak meg kell tanulni új trükköket. Ahogy egyébként egész életünkben tesszük, hiszen ahogy idősödünk, úgy jövünk rá, mit szeretünk igazán, és mit kevésbé.

  De TÉNYLEG csinálják?

  Oké, fogjuk rá, hogy mostanra lenyeltük a békát, hogy bizony 60 felett is lehet szexelni és randizni, de még mindig háríthatunk azzal, hogy „ezek elméleti dolgok, csak a filmekben van ilyen”.

  - Most már fejezzük be a hárítást!
  - Nem, ez nem egy hollywoodi geg, hogy az „öregek” is vágynak a testi örömökre. 

  És hogy néhány számadattal is szolgáljak: egy 2015-ben készült felmérés szerint a 60–70 éves nők nagyjából ugyanannyit szexelnek, mint 30-as társaik. A kutatásban 2100 nőt kérdeztek meg szexuális szokásaikról, és kiderült, 62 százalékuk szeretkezett az elmúlt fél évben. A kapcsolatban élők közül 59 százalék mondta azt, hogy aktív szexuális életet él, és a „szinglik” közül is 13 százalék vallotta be, hogy szeret rendszeresen ágyba bújni valakivel. Egy másik kutatás szerint pedig – ami az Archives of Sexual Behavior című lapban jelent meg – a 70 év fölötti britek közül a férfiak 54, a nők 31 százaléka él aktív nemi életet.

  Sőt, sokan azt állították, hogy az együttlétek egyre nagyobb örömet okoznak, ahogy haladnak a korral. Ezt az Oscar-díjas színésznő, Helen Mirren is alátámasztotta, aki egy interjúban elmondta, a harmincas éveiben a közösülést üresnek és szorongásokkal telinek érezte, ám most, hogy már nyugdíjaskorban van, a szexuális élete izgalmasabb és forróbb, mint valaha!

  De mégis hogyan?!

  Most mindenki nézzen mélyen magába, fiatalon se megy mindig olyan könnyen a szex, a férfiak rengeteget paráznak attól, hogy gyorsan mennek el, vagy nem áll fel nekik, a nők meg sokszor még akkor sem nedvesednek be eléggé, mikor vágynak a szexre. Ezek a problémák természetesen nem múlnak el az évek során, ám annyira hatalmas mértékben nem is fokozódnak, hogy ez megakadályozza az együttlétet. 

  Az igaz, hogy a férfiaknak gyakrabban kell valami serkentőszer után nézniük, és a nők is tapasztalhatnak extra szárzságot klimax után, de ezek nem áthidalhatatlan problémák. Ahogy az sem, hogy már esetleg nem megy úgy a fejen állva 69-ezés, ahogy egyébként fiatalon se.

  Itt jegyezném meg: több tiszteletet az ágyban szexelésnek, hiszen bármit is látunk és próbálunk, azért szeretkezni mégis egy kényelmes helyen, kényelmes pózban a legjobb!

  Szóval, ha már sikerült azokkal a tabukkal leszámolnunk, hogy a szex nem egy ördögtől való dolog, és már bátran beszélünk a tapasztalatainkról a barátainkkal, vagy olvasunk róla az interneten, akkor itt az idő végre elengedni azt a gondolatot is, hogy 40, 50, 60… vagy akár 100 éves kor felett ne lehetne szeretkezni! Inkább örüljünk annak, hogy még vannak idősek, akik boldog és teljes kapcsolatban élnek, na meg annak is, hogy nem ér véget az élet akkor sem, ha valaki érettebb korban marad egyedül.

  Tudjátok, mit?! A 60 az új 60!


  0 0

  Hazánk legnépszerűbb retropárosának lenni nem könnyű feladat.
  Szinte nincs olyan sztár, aki ha megkérdezik a furcsa rajongókról, ne tudna történeteket mesélni róluk.Balázs Klári és Korda György a szerencsések közé tartoznak, hiszen durva túlzással még nem találkoztak. Persze nekik is vannak sztorik a tarsolyukban.Legutóbb éppen hajnal négykor ugrasztották ki őket az ágyból. 

  "Mi valahogy egész jól megúsztuk ezt a dolgot, bár tényleg lehet, hogy csak az alapvető természetünk miatt nem veszünk zaklatásnak olyasmit, ami másnál már kiverné a biztosítékot…”- kezdi Balázs Klári.

  "Nemrégiben teljesült életem egyik nagy vágya azzal, hogy visszaköltöztünk a Korda villába, ami korábban sokáig volt az otthonunk. Persze nagyon szerettem a tóparti életünket, de valahogy mindig visszahúzott a szívem. Most persze hatalmas őrület vesz körül minket, mert belevágtunk a felújításba, de még ezt a rumlit is élvezem.
  Éppen itt lepett meg minket a napokban egy környékbeli hölgy.

  Amióta tudják errefelé, hogy visszaköltöztünk, néha megesett, hogy be-becsöngettek, de egyikük fura időpontot választott a minap. Hajnalig ébren voltam és már majdnem elaludtam, amikor csengettek. Kimentem megnézni, hogy ki az. Egy környéken lakó hölgy volt, aki csak azt akarta elmondani, hogy a kislánya és ő maga is nagyon kedvel minket. Nos, finoman elcsodálkoztam, másnap pedig leszereltük a csengőt. Nem haragszom én senkire, mi több tulajdonképpen jólesik még ez is, de azért nem szeretnék éjnek évadján csevegni senkivel…”- mondja nevetve az énekesnő.


  0 0

  Az elismert kaliforniai fitneszmodell, bátran mutatja meg tökéletes alakját rajongóinak. Szerencsére most sem tett másként...
  Julia Gilas pont úgy néz ki mintha maga Michelangelo faragta volna testének minden porcikáját. Általában nem is takargat belőle túl sokat, hiszen olyan éghajlaton él, ahol nem kell és nem érdemes sok ruhát hordani.Most éppen egy popsis fotót osztott meg követőivel…

  A képet elnézve, szerintünk nincs ember a földön, aki séta közben szeretné megelőzni!


  0 0

  Ha ezeket tapasztalod, azonnal menj orvoshoz.
  Az idiopathiás tüdőfibrózis, röviden IPF jelenleg nem gyógyítható betegség, így sem a betegnek, sem az orvosnak nincs könnyű dolga a diagnózis megállapításakor. Ugyanakkor a beteg életminősége szempontjából kulcsfontosságú az alapos tájékoztatás, ezt erősíti meg egy, a témában végzett friss nemzetközi kutatás.

  Az idiopathiás tüdőfibrózis egy ritka tüdőbetegség, a világon mintegy 5 millió embert érint. Itthon a betegek száma 300-1000-re tehető. A betegséget nehéz felismerni, kialakulásának oka az orvostudomány számára ismeretlen. Az azonban elmondható, hogy a betegség inkább, de egyáltalán nem kizárólag a férfiakat érinti.

  Az idiopathiás tüdőfibrózis tünetei

  A betegség egyfajta krónikus gyulladást jelent, mely a tüdőszövetben, a hajszálerek és a léghólyagocskák között indul el. Következtében felszaporodik a kötőszövet, ezáltal pedig csökken a légzőfelület. Először nehézlégzés, szárazköhögés, súlycsökkenés, fáradtság, fájó izmok és ízületek érzete jelentkezik. A betegek a tünetek megjelenését követően felkeresik orvosukat, de gyakran csak a sokadik orvos vagy szakorvos látogatását követően kerülnek a megfelelő tüdőspecialistához.

  Hosszú hónapok telhetnek el tehát a betegség felismeréséig, pedig a korai felismerés és a jól kiválasztott és alkalmazott kezelés jelentősen befolyásolja a beteg életminőségét.

  A pontos diagnózis nagyon fontos

  A betegség diagnosztizálása jelentős érzelmi terhet jelent a beteg számára. Egy 2016-ban végzett kutatás szerint ilyenkor a betegek kevéssé tudnak az orvos által átadott információra figyelni, gyakran elfelejtik vagy félreértik azt.

  Segítség ilyenkor a beteg számára, ha hozzátartozója is jelen van a rendelésen, így támogatást kaphat a megfelelő kérdések feltevésében és az információ megértésében. Természetesen az is fontos, hogy a beteg és az orvos közötti kommunikáció azon a szinten történjen, amelyet az adott beteg képes befogadni, megérteni.

  A kezelés sokrétű lehet

  Általánosságban elmondható, hogy a betegeket ilyen esetben leginkább az életkilátásaik, a lehetséges kezelések részletezése és azok várható hatása a betegségre, valamint magának a betegségnek a megértése foglalkoztatja.

  Az idiopathiás tüdőfibrózis jelenleg nem gyógyítható betegség, de az új célzott gyógyszeres terápiák, az oxigénkezelés és adott esetben a tüdőtranszplantáció jelentősen javíthatja a betegek életminőségét és életkilátását.

  Természetesen a betegek nagy része olyan szakorvossal kíván konzultálni, aki a téma specialistája. Magyarországon a szükséges szaktudás elsősorban a négy egyetemi központban és az országos intézetben áll rendelkezésre.

  Speciális kiadvány a témában

  A 150 beteggel végzett kutatás szerint a betegek a diagnózis megismerése előtt, illetve azt követően saját maguk is igyekeznek tájékozódni, főleg a médiában fellelt információk alapján. Ezen információkból azonban egy laikus nehezen tud eligazodni, így könnyű félreértelmezni a betegséggel és a kezelésekkel kapcsolatos ismereteket.

  Ezért is bír nagy jelentőséggel az a közelmúltban magyarul is megjelent hiánypótló kiadvány, amely az idiopathiás tüdőfibrózis orvos-beteg kézikönyveként használható, és amely összefoglalja a betegséggel és a lehetséges kezelésekkel kapcsolatos tudnivalókat.


  0 0

  Kevés jobb és meghatározóbb kapcsolat van egy ember életében annál, mint ami a nagyszüleihez köti. Ki ne emlékezne gyerekkorából a nagyiéknál töltött időkre, a nagymama süteményeire, a szeretetre, ami körülvesz?
  A szülőknek is jó, ha a nagyszülők aktívan ki tudják venni részüket a gyerekfelvigyázásból, tehát látszólag a dologgal mindenki csak nyer. Kivéve persze, ha az eltérő nevelési elvek és szerepek okoznak némi feszültséget a generációk között. Lássuk mindezt most a szülő szemszögéből!

  1, Hadd ne tűnjek túl rossznak!

  A nagyszülők azért vannak, hogy kényeztessék az unokákat és jól ellegyenek velük, csak közben az nem jó, ha ettől a szülő kényszerűen a rosszabbik oldalra kerül. Mert a házifeladatot a szülőnek kell megcsináltatni a gyerekkel, neki kell mindenféle házirendet betartatni vele, és még sorolhatnánk. Szóval nem arról van szó, hogy a nagyszülők ne kényeztessék az unokát, csak arra figyeljenek, hogy a szülők ettől ne tűnjenek túl rossznak.

  2, Az arany középút

  Érdekes dolog ez a nagyszülőkkel, mert hol úgy tűnik, mintha túl engedékenyek, hol pedig mintha túl szigorúak lennének. Magyarán miközben mondjuk az étkezés területén még él bennük az „ami a tányérodon van, azt meg kell enni” hozzáállás, addig például a lefekvés kérdésében sokkal engedékenyebbek, mint a szülők. Pedig jó lenne valami középutat találni, közelítve egymáshoz az elvárásokat.

  3, Az ajándékok

  Megvan az az érzés, hogy a gyerek szobájába nem lehet belépni a rengeteg játéktól? Rettegve várjuk brit tudósok kutatását, melyben háromezer gyerekszoba adatait elemezve kimutatják, hogy az ajándékba vett játékok egészen pontosan 73,4 százalékát az ajándékozást követő nap után soha többet nem látja senki, mert elnyeli valami nagy fekete lyuk. Szóval tudjuk, hogy az unokák aranyosak, és a nagyszülők imádják őket, de nem kell túlzásokba esni.

  4, Az a fránya lefekvés

  Az előbb már említettük a lefekvés idejét. Azért jó, ha van egy menetrend, amit  kéretik szépen betartani akkor is, amikor nem mi hajszoljuk a gyerekeket vacsorától fürdőkádig, mesétől fogmosásig.

  5, Egyeztessünk előtte!

  Mielőtt valami nagy közös családi programot ígérnének a nagyszülők a gyereknek, nem árt, ha egyeztetnek a szülőkkel is, mert a „mit szólnátok, ha mind elmennénk az Állatkertbe? Kérdezzük meg anyát is” forgatókönyv nem elegáns, hiszen ilyenkor mit is mondhat szegény szülő? Hogy ne menjünk az Állatkertbe? (Vagy még annyit, hogy vigyék el a nagyszülők a gyerekeket…)

  Persze ezek csak kiragadott példák. Ismerős mondjuk az, hogy „ne tömjétek tele a gyereket édességgel”, vagy az, hogy „azért mert nincs kint 30 fok, nem kell rá rögtön nagykabátot adni”? Ezek mind csak azt bizonyítják, milyen sokat változott a nevelés az elmúlt évtizedekben.

  No és azt is, milyen fontos egymás szempontjainak megértése és elfogadása.


  0 0

  Egy fehérneműgyártással foglakozó cég megállapította, hogy 9 típusú mell létezik - érdekesség, hogy eddig hétről tudtak, most azonban két új kategóriával bővült a rendszer. Ha kíváncsi vagy, a tied hova tartozik, olvass tovább, és az is kiderül, melyik típus a legszebb!
  Atletikus

  Az atletikus mell széles, lapos és a többinél sokkal több izomszövet van benne. Főleg sportolóknak van ilyen cicijük, illetve azoknak, akik gyakran járnak edzőterembe, gyakran erősítenek.

  Laza

  Elsősorban onnan tudhatod, hogy a laza kategóriába tartozik a melled, hogy a mellbimbóid lefele néznek. A másik jel a mellszövet laza, puha szerkezete; a cici nem túlzottan kemény vagy szilárd tapintású.
  Kerek

  Ha a melled szabályosan kerek, illetve alul és felül is egyaránt tömött, szép formájú, akkor nagyon szerencsés vagy - ez a melltípus az egyik legszebb és „legpraktikusabb”, melltartót sem fontos hordanod, hiszen "fajtájából" adódóan nagyon feszesen áll a kelbed.

  Kelet-nyugat

  Ha pici melleid vannak, amik inkább kifele néznek, mintha a mellkasod keleti és nyugati oldalán lennének, akkor a kelet-nyugat kategóriába tartozol. A másik jel, ami erre utal, hogy a mellbimbóid is kifele figyelnek, és viszonylag széles hely van a két melled között.
  Oldalazó

  Ez a típus kicsivel teltebb, mint a kelet-nyugat, de ugyanúgy kifele néznek a mellek és ugyanúgy nagy hely van a két cici között.
  Karcsú

  A cicik, amik felül kisebbek, mint alul, illetve inkább hosszabbak, mint szélesebbek, azokat karcsú melleknek nevezzük.

  Harang

  A harang alakú mell elsőszámú ismertetőjegye, hogy felül keskenyebb, mint alul, ezért egy szép, harang alakú formát ad ki.
  Aszimmetrikus

  A legtöbb nőnek nagyobb az egyik melle, mint a másik, de ez a legtöbb esetben nem észrevehető. Előfordul azonban, hogy az eltérés nem kicsi, hanem sokkal láthatóbb, nagyobb. Ezt nevezzük aszimmetrikus melltípusnak.

  Könnycsepp

  Ha a melleid szépek és kerekek, de felül kicsit laposabbak, mint alul, akkor könnycsepp alakú cicid van. A szakemberek szerint ez a legszerencsésebb típus, ha melltartóvásárlásról van szó.


  0 0

  Olyan gázszerelő kínálja szolgáltatását Budapesten, akinek nem pénzzel kell fizetni. A hirdetés címe találó: költségcsökkentés okosan...
  Az elmúlt hónapokban botrányos hirdetésre bukkantunk, miközben azt gondoltuk, újabb meglepetés már nem érhet minket. Tévedtünk.

  Az egyik legnagyobb hirdetési oldalon találtuk ezt a különlegességet, amelyben egy gázszerelő férfi hirdeti magát így: valós mester vállalja hibás gázké­szüléked javítását, fűtés, meleg víz. Harminc éve csinálom. Jól. Lehet egyszeres, vagy rendszeres. Nosza, azonnal írtunk is neki egy hölgy nevében, hátha va­lamit félreértünk, és mégsem arról szól a hirdetés, amire gondolunk. Kisvártatva érkezett a válasz.
  – A hirdetést tökéletesen értelmezte. Szervizben dolgoztam 24 évig.... 58-as évjárat va­gyok. Volt már több hasonló javításom – írta válaszlevelében László, aki még egy virágfotót és egy párzó csigapár képét is elküldte nekünk. Azért arra őszintén kíváncsiak lennénk, hány hölgy választja ezt az urat, hogy egy kicsit spóroljon, pontosabban költséget csökkentsen...


  0 0

  A párt nyaralás közben fotózták le.

  Mark Wahlberget és feleségét, Rhea Durhamet pár napja kapták lencsevégre nyaralás közben: a pár Barbadoson vakációzott a gyerekek nélkül, és a képek tanúsága szerint remekül érezték magukat, miközben az óceánban és a strandon turbékoltak. A 45 éves amerikai színész kirobbanó formában van, felesége pedig még inkább, aki négy gyermek megszületése után is bátran mutatta meg karcsú alakját bikiniben.

  Kattints és nézd meg képes összeállításunkat Mark Wahlberg és felesége nyaralásáról!
  Mark Wahlberg 2001 óta van együtt Rhea Durhammel, akit nyolc évvel később vett feleségül. A 38 éves amerikai modell két fiút és két lányt szült, akiket nem vittek magukkal romantikus nyaralásukra.
  Rhea Durham alakján egyáltalán nem látszik, hogy az elmúlt évek során négy gyermeknek is életet adott, bikinis testét a fiatalabb modellek is simán megirigyelhetik.
  Jó látni egy hollywoodi sztárpárt, akik 15 év után is odáig vannak egymásért. Legidősebb gyermekük, Ella Rae 13 éves, Michael 10, Brendan Joseph nyolcéves, Grace Margaret pedig hatéves.
  Mark Wahlbergnek sem kell szégyenkeznie, hiszen izmos felsőtestét meglátva biztosan megfordultak utána a nők a strandon.


  0 0

  A hagyományos orvoslás régóta úgy tartja, hogy a placebó hatása a betegek meggyőződésén múlik, miszerint elhiszik, hogy hatékony orvosságot kapnak. A Pain című kiadványban közölték a kutatást, melyben derékfájással küzdő emberek egy csoportjának hagyományos kezelést, míg a másik csoportban ezt placebóval egészítették ki (erről tudtak is a betegek), s az utóbbi csoportban jelentős javulást tapasztaltak.
  „Ezek az eredmények az eddigi ismereteinket a placebóról a feje tetejére állítják” – nyilatkozta Ted Kaptchuk, a kutatás társszerzője, a Program for Placebo Studies and the Therapeutic Encounter igazgatója a Beth Israel Deaconess Medical Center intézményben. „Ez az új kutatás mutatja, hogy a placebók hatása nem csak a betegen múlik. A beteg-orvos kapcsolat része a gyógyszer bevétele, így még ha a beteg tudja is, hogy hatástalan a tabletta, amit bevesz, a bevétel rituáléja megváltoztatja a tüneteket, és valószínűleg az agy olyan régióját stimulálja, mely mérsékeli is azokat.

  A kutatás során 97 idült derékfájdalommal küzdő beteget vizsgáltak, mely betegség több mozgáskorlátozottságot okoz, mint bármely más állapot világszerte. Miután minden résztvevőt alaposan megvizsgáltak, a kutatók egy 15 perces tájékoztató keretében elmagyarázták a placebo hatást. Ezután véletlenszerűen két részre osztották őket: egyik csoport kapta a szokásos kezelést (TAU), másik a nyílt-placebo kezelést (OLP).

  A résztvevők nagy része (85 és 88 %) már eleve szedett gyógyszert a fájdalmaira (legtöbben ún. nem szteroid gyulladáscsökkentőt, NSAID-ot). Mindkét csoport tagjai folytathatták ennek a szedését, azonban tilos volt bármilyen nagyobb életmódváltozás. Az OLP csoport tagjai emellett kaptak egy gyógyszeres üveget ’placebo tabletta’ felirattal, mely mikrokristályos cellulózt tartalmazott hatóanyag nélkül, s napi kétszer kellett szedni. Három hét után az OLP 30 %-os csökkenést mutatott mind az átlagos, mind a maximum fájdalomban, míg a TAU csoportban ez 9 és 16 %. A placebo csoport a fájdalom okozta korlátozottságban is 29 %-os csökkenést mutatott, míg a másik csoport ebben nem tapasztalt változást. „Ez a kezelésben való részvétel jótékony oldala: a nővérekkel, orvosokkal való kapcsolat, a gyógyszerek bevétele, az egészségügy összes szimbóluma és rituáléja, a test ezekre válaszol” – tette hozzá Kaptchuk. „Soha nem fogsz placeboval daganatot meggyógyítani, vagy embóliát eltávolítani. Ez nem egy teljes körű gyógyszer, azonban a betegek jobban érzik magukat tőle. Az eredmények alapján nem dobhatjuk a kukába a placebot.”


  0 0

  Súlyos anyagi gondokra panaszkodnak a híres magyar művészek. Van megoldás?
  - Nem bírják már tovább, egyre több hazai színész fakad ki siralmas pénzügyi helyzete miatt. A legtöbben arra panaszkodnak, hogy:

  - Mivel többen nem társulati tagok, vagy nincs is alkalmazotti státusz a teátrumban, szabadúszóként kénytelenek járni az országot. Ám ez igencsak megnehezíti az életüket, ugyanis ebben az esetben nincs fix fizetésük, csupán fellépésekként kapnak bért.

  - Ezen kívül egy jól fizető pénzcsapot is elzártak az idősödő művészek elől.

  Nem utolsósorban pedig egy-egy súlyosabb betegségből való kilábalás időszaka is megnehezíti a színészek életét, hiszen a gyógyulás időszaka alatt is alig, vagy egyáltalán nem kapnak fizetést.
  Nyertes Zsuzsa nemrégiben mesélt nekünk szűkös anyagi helyzetéről. Elárulta, messze nem megy már úgy a szekér, mint néhány évvel ezelőtt.Úgy érzi, nincs biztonságban. Legalábbis, ami a fizetését illeti. Rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy el tudja tartania a családját. Borzasztóan elfáradt már, örülne, ha újra egy társulathoz tartozhatna. Emellett a népszerű színésznő a haknik hiányával is küzd. Azt mondja, a neves művészek jócskán háttérbe szorultak a fiatal, felfuttatott sztárokkal szemben.

  Gálvölgyi János Zsuzsához hasonlóan arról mesélt, elmúltak azok az idők, amikor rendesen megfizették a színészeket. Azt mondta, hó végén érzi meg igazán a pénz hiányát. A népszerű színész ráadásul nagyon nehéz időszakon van túl. Betegsége miatt több színdarabban le kellett mondania a fellépését.
  Rékasi Károly kálváriája több mint egy éve tart már. A lábadozás időszak alatt rengeteg tartozást halmozott fel. Szinte felélte minden tartalékát. Tudja, nincsen könnyű helyzetben, de bízik abban, hogy hamarosan helyre tudja hozni az életét.

  Szinte felélte minden tartalékát. Tudja, nincsen könnyű helyzetben, de bízik abban, hogy hamarosan helyre tudja hozni az életét.


  0 0

  „Mindkettőnk babájáról van szó, természetes, hogy fájt” – nyilatkozta, majd hozzátette, egy férfi sosem élheti meg úgy az érzelmeit, mint egy nő.
  Som-Balogh Edina ragyog a boldogságtól, ami nem csoda, hiszen a Barátok közt színésznője a második gyermekét várja. Edina a nagy hír bejelentésével egy időben őszintén mesélt családi drámájukról, hogy elveszítették előző kisbabájukat. Ez nemcsak őt, de férjét, Som Krisztiánt is nagyon megviselte. A Borsnak azt nyilatkozta, mivel mindkettőjük babájáról van szó, természetes, hogy neki is fájt az elvesztése.

  Hozzátette, a veszteséget követő időszakban igyekezett erősnek maradni, hogy tudja biztatni Edinát. „Egy embernek többféle énje van, és meg kell tanulnia uralnia az érzelmeit. Egy férfi nem engedheti meg magának, hogy eluralják az érzelmek. Nem élheti eszerint a családi életét.” Krisztián hozzátette, a történtek ellenére igyekeznek nem túlaggódni a mostani várandósságot.


  0 0

  Michelle Morgan szerint határozottan nem.

  Nem elégedett az alakjával Michelle Morgan, a Heartland című drámasorozat Saman­thája. A színésznő leginkább a szerinte vaskos combja miatt szorong, de azt mondja, hosszasan tudná sorolni a testi hibáit, csak nem akarja felhívni rájuk a fi­gyelmet.
  – Kíméletlen edzésbe és diétába fogtam. A kelkáposzta-sa­lá­tával még megbékélek, de a zöldekből álló italt ki nem állhatom – vallotta be Michelle. – Ezúttal kitartó leszek, mert szeretnék elégedetten állni a tükör előtt.


  0 0

  Büszkébb lehet Gerhard Berger, mint az F1-es sikereire. Ha megnézed Heidi fotóit, portugál szappanoperát akarsz majd nézni.
  Színésznői pályafutást kezdett Gerhard Berger egyik lánya. Heidi Berger egy portugál szappanoperában kapott szerepet.

  A 19 éves osztrák szépség Monacóban nőtt föl, de exmodell édesanyja, Ana Corvo révén Portugáliát is a hazájának tekinti. Most mégis a munka miatt költözött Lisszabonba, ahol az "A Unica Mulher" (Az egyetlen nő) című, főműsoridős tévésorozat harmadik évadában szerepelhet.
  Nagyon örült, és remélem, egy kicsit büszke is rám - utalt édesapjára Heidi, aki Londonban tanult színésznőnek.

  Miután végzett, elküldött magáról egy videofelvételt a sorozat készítőinek, akik rögtön behívták egy meghallgatásra, és szerepet ajánlottak neki.
  Heidi szülei három éve váltak el. A Ferrarinál és a McLarennél is megfordult Gerhard Bergernek egyébként három anyától négy lánya van. Jelenlegi élettársa, Helene viszont most fiút hord a szíve alatt.


  0 0

  A napokban elhunyt Raine Spencer 1976-ban ment hozzá Diana édesapjához, John Spencerhez, és a két nő viszonya korántsem volt zökkenőmentes.
  Diana kamaszkorában nagyon feszült volt a viszony kettőjük között: Raine sokszor gonosz volt a későbbi Whales-i hercegnével. Bár ez talán nem volt egyoldalú: azt állította ugyanis, hogy fogadott lánya lelökte őt a palota lépcsőjén! Hogy mekkorát képesek változni az emberek, azt mi sem mutatja jobban, minthogy később, Diana utolsó éveiben és a házassága alatt Raine vált a legfőbb bizalmasává.